WK 2018: Portugal

Kwalificatie:

Met slechts één nederlaag en negen overwinningen  niet direct geplaatst zijn voor het WK. Dan was de nachtmerrie voor zowel Portugal als Zwitserland. Tijdens de laatste wedstrijd van groep B stonden beide landen tegenover elkaar. Mocht Ronaldo en co deze wedstrijd winnen dan gingen zij naar het WK, maar voor de Zwitser gold hetzelfde. Portugal wist te winnen en plaatste zich direct voor het WK. Tegenstander en concurrent Zwitserland werd verwezen naar de play-offs. En dat met slechts drie verliespunten. De regerend Europees kampioen kan terugblikken op een uitstekende kwalificatiereeks waarin het maarliefst 32 goals maakte en er slechts vier tegen kreeg.

Sterspeler:

Cristiano Ronaldo is al jarenlang een van de beste spelers ter wereld. Misschien zelfs wel de beste. Zeker is wel dat hij de meest gedreven is. Iedereen heeft wel een mening over hem, feit is wel dat het een prijzenpakker, een winnaar is. De tranen die over zijn wangen rolde toen hij geblesseerd op moest geven in de EK-finale van 2016 typeerde hem. Daarna schreeuwend langs de kant, zijn bondscoach bijna wegduwend omdat hij het zelf beter wist. CR7 deed twee zomers geleden wat zijn eeuwige concurrent Lionel Messi altijd heeft nagelaten: Een grote prijs winnen met zijn land. Nu wil hij het nog één keer dunnetjes overdoen, alleen nu op het allergrootste podium.

Historie:

Het WK en Portugal is geen gelukkig huwelijk. Tijdens de eerste deelname van het land in 1966 won het direct de bronzen medaille. Onder leiding van de superster Eusebio reikte de ploeg tot de halve finale. Pas twintig jaar later was de volgende deelname. In Mexico werd Portugal al in de groepsfase uitgeschakeld. Datzelfde geldt voor de toernooien in 2002 en 2014. In 2006 werd ook nog de troostfinale gehaald maar die werd toen verloren van gastland Duitsland. Maar tot 2016 was het EK en Portugal ook geen goed huwelijk, maar kijk eens hoe dat veranderd is.

Voorspelling:

Het is een van de weinige prachtige affiches in de groepsfase van WK 2018. Portugal dat het opneemt tegen buurland en eeuwige rivaal Spanje. Een wedstrijd om je vingers bij af te likken. Dat zijn ook meteen de twee ploegen die zullen gaan strijden voor de groepswinst. Vooraf lijkt het alsof de andere landen in deze groep meespelen voor spek en bonen. Dat zijn namelijk Marokko en Iran. Als we dan verder kijken naar de poule-indelingen dan zien we ook dat de achtste finales ook nog wel te doen moeten zijn. Zwaarste die je kan tegen komen is Uruguay en die zijn wel redelijk vergelijkbaar met Portugal qua kwaliteiten. Daarna zal het helemaal lastig gaan worden voor Ronaldo en zijn mannen. Wij denken dat de kwartfinale het hoogst haalbare is.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s