WK 2018: Servië

Kwalificatie:

Landen als Servië kunnen bij een pittige loting al bij voorbaat kansloos zijn. Maar het land zal ontzettend blij zijn geweest met de groepindeling. Met Ierland, Wales, Oostenrijk, Georgië en Moldavië zat er namelijk geen enkel land bij dat er met kop en schouders bovenuit zou steken. Vier landen hadden een realistische kans op directe plaatsing voor het WK. Servië wist Wales twee keer op een gelijkspel te houden en pakte vier punten tegen concurrent Ierland. De nederlaag tegen Oostenrijk tijdens de op een na laatste kwalificatiewedstrijd deerde niet meer. De voorsprong die de Serviërs al hadden opgebouwd was groot genoeg. Na de thuiswedstrijd tegen Georgië was het definitief. Servië mocht naar Rusland!

Sterspeler:

Als een grote slungelige jongen kwam hij binnen bij Vitesse in 2010. Nu zijn we acht jaar verder en is hij de sterspeler van Servië op het komende WK. Nemanja Matic werd acht jaar geleden door Chelsea verhuurd aan de Arnhemmers. Vitesse had een optie tot koop bedwongen maar Benfica ging uiteindelijk met het talent aan de haal. Chelsea kreeg spijt en kocht hem een paar jaar later weer terug. Op dit moment is Matic een belangrijke schakel op het middenveld van Manchester United. Een moderne stofzuiger met een geweldig schot. Enige nadeel is dat hij bij al zijn clubs altijd in dienst van het team speelde. Komende zomer zal hij zelf de kar moeten trekken. Of de lange middenvelder dat aan kan zullen we zien.

Historie:

Dit zal de tweede keer dat het land onder de naam Servië mee zal doen. Een deel van het land deed al mee tijdens WK’s met Joegoslavië en in 2006 ook onder de naam Servië&Montenegro. In 2010 deed het land voor de eerste keer zelfstandig mee maar dat we geen groot succes. In de groepsfase werd Duitsland nog wel knap verslagen maar er werd ook verloren van Ghana en Australië. Die drie punten waren niet genoeg om door te gaan naar de achtste finales. Het land maakte maar twee doelpunten in die groepsfase en dat zal de ploeg nu uiteraard willen verbeteren. Één van die doelpunten werd gemaakt door oud-Ajacied Pantelic.

Voorspelling:

In poule E steekt Brazilië er op papier met kop en schouders bovenuit. Zwitserland lijkt daarna de sterkste maar die zijn niet vele malen beter dan Costa Rica en Servië. Het zal dus vooral een strijd worden om die tweede plek. Het enige geluk dat Servië heeft is dat het Brazilië pas treft in de laatste groepswedstrijd. Mochten de eerste twee wedstrijden positief uitvallen voor zowel Servië als Brazilië dan is die laatste wedstrijd om des keizers baard. Maar dan moet wel alles mee zitten voor Servië. Wij denken echter dat Zwitserland toch een klein maatje te groot is en dat Servië na de groepsfase weer naar huis toe kan.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s