Mijn collectie (1): San Jose Earthquakes

Als klein kind droomde ik er al van om de Golden Gate Bridge ooit in het echt te zien. Dat kwam omdat er vroeger op de pakjes chocoladesigaretten die machtige brug stond afgebeeld. Eind 2012 dacht ik er nog eens over na en boekte de reis naar the States. Als je dan toch naar San Francisco gaat, dan moet je ook een aantal dagen Los Angeles daar aan vast plakken. En zo geschiedde. Van jongs af aan ben ik verliefd op het voetbalspelletje en dus moest ik naast een bezoek aan de Hollywood Studios, Alcatras en de Golden Gate Bridge ook een wedstrijd in de MLS zien. De meest logische keuze zou een bezoek aan LA Galaxy zijn. Maar dat vond ik een koopclub, puur entertainment zonder respect voor het spelletje. Op de route Los Angeles – San Francisco zit maar één andere club in de MLS. San Jose Earthquakes it was, let’s go Quakes.

Ik moest ‘s ochtends vroeg mijn hotel uit in San Francisco en de wedstrijd in San Jose was pas laat in de avond. Aangezien het maar een kort ritje is, was ik vroeg bij het Buck Shaw Stadium aangekomen. Een echt stadion kon je het niet noemen, het was een veredeld speelveld op de Universiteit van Santa Clara. Aan drie zijdes waren er maar tribunes, houten trappen met grote gaten er in en grote ijzeren platen als zitplaatsen. Het klinkt zeer amateuristisch en dat was het ook, maar tju wat was het mooi.

© San Jose Earthquakes

Ik kocht een shirt van mijn Quakes. Want zo voelde het vanaf seconde één. Een effen zwart Adidas voetbalshirt met alleen maar een logo er op. Toch bestond er voor mij geen twijfel om het shirt te kopen. Met het tricot van mijn nieuwe favoriete clubje zat ik op die ijzeren platen te kijken naar Chris Wondolowski, Shea Salinas en vele anderen. In blessuretijd maakten ‘we’ de gelijkmaker tegen Portland Timbers. Ik was daar getuige van, in mijn Quakes shirtje. Waren we goed? Nee, alles behalve. Zijn we nu goed? Ook dat niet helaas. Maar dat kleine lieve clubje met dat stadionnetje was echt voetbal ademde heeft mijn hart veroverd. Twee minuten voor tijd, toen het nog 0-1 stond, stond ik op samen met 10.000 andere fans. Uit al onze kelen kwam de kreet die ik later nog vaak in mijn woonkamer heb geroepen. Let’s go Quakes!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s