Een vleugje Oranje in Madrileens sterrenensemble

Alsof hij er al jaren tussen loopt. Scoort prachtige doelpunten en vertelt Toni Kroos en Luka Modric wat ze moeten doen. Binnen korte tijd is Marco Asensio uitgegroeid tot een onmisbare schakel op het middenveld van Real Madrid. Een wereldtopper in de dop met een Nederlands tintje.

asensio

In 1996 wordt Marco Asensio Willemsen geboren op het eiland Mallorca. Zijn naam doet het al vermoeden, Marco is de zoon van een Spaanse vader en een Nederlandse moeder. Opgegroeid op het Spaanse eiland in de Middellandse zee, bleek al snel dat Marco veel talent had. Via de jeugdopleiding van Real Mallorca groeide hij uiteindelijk door naar het eerste elftal. Hij maakt op 17 jarige leeftijd zijn debuut in het profvoetbal in de Segunda Division wedstrijd tegen Recreativo de Huelva. Vanaf dan gaat het snel. Heel snel.

Ruim een jaar na zijn debuut, hengelt Real Madrid naar de diensten van Asensio. De zomer die daarop volgt tekent hij bij de Madrilenen maar wordt hij een jaar uitgeleend aan Espanyol. Daar laat hij zien klaar te zijn voor het grote werk. Hij speelt 34 wedstrijden voor Espanyol, is één van de belangrijke spelers op het middenveld en men begint in te zien dat Asensio wel eens een hele grote kan worden in het internationale voetbal.

Real Madrid ziet dit ook, en haalt hem in de zomer van 2016 terug. In totaal speelde hij afgelopen seizoen 38 wedstrijden voor de Champions League winnaar in alle competities. Op 3 juni 2017 wist iedereen het zeker. Hij mocht 8 minuten voor tijd invallen in de gewonnen Champions League finale tegen Juventus, en liet in die handvol minuten een geweldige indruk achter. De bekroning kwam in blessuretijd, waar hij de bevrijdende 4-1 liet aantekenen. Waar hij het dat seizoen met name met invalbeurten moest doen, is hij vanaf dit seizoen niet meer weg te denken uit de basiself van Zidane.

asensio2
Marco Asensio na zijn goal in de Champions League finale tegen Juventus

Hij zet de lijnen uit, scoort het ene mooie doelpunt na het andere en laat Real Madrid weer ouderwets swingen. En dat voor een jongen van 21 jaar. Petje af. Even was daar de stille hoop van Nederlandse voetbalfans dat Ansensio het dwalende Nederlands Elftal op sleeptouw zou nemen. Vanwege zijn Nederlandse moeder mocht hij immers voor Oranje voetballen. Danny Blind waagde een poging, maar ving helaas bot. Asensio koos voor Spanje. Inmiddels volwaardig Spaans international en een mooie toekomst voor de boeg. Als we over 10 jaar terugkijken naar het lijstje met Gouden Bal winnaars, kan de naam van Marco Asensio daar zomaar eens vaak voorkomen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s