Gewoon Guus

Wat heb ik gisteren genoten van AZ – ADO Den Haag. Niet zo zeer van het spel of van de kwaliteit want dat was niet heel erg bijzonder. Ik heb echt zitten genieten van Guus Til. Guus Til, de nummer 15 van AZ. Als je Til nog niet kent, hij ziet er precies zo uit als iemand die je verwacht  bij de naam Guus Til. Een oer-Hollandse boerenjongen zonder poespas. Geen tatoeages, tape om zijn pols of fel roze schoenen. Zo iemand die weet dat hij vaak net een stapje harder moet lopen om sneller te zijn dan zijn tegenstander. Eigenlijk is het gewoon een hedendaagse Berry van Aerle. Heerlijk.

Je krijgt meteen sympathie voor de ijverige Til als je hem ziet lopen. Het lukt echt niet altijd bij de middenvelder maar hij is dan de eerste die zijn eigen fout wil herstellen. Zoals het hoort eigenlijk, maar dat is tegenwoordig al heel speciaal. Met zijn negentien jaar weet Til precies zoals het hoort te werken in de voetballerij. Geen poespas, hard werken, dan ben je populair bij de supporters. Guus Til scoorde gisteren de 2-0 namens AZ tegen ADO Den Haag. Daarnaast werd hij ook verkozen tot ‘Man van de wedstrijd’. Ik zie het al helemaal voor me dat hij de pers naderhand even laat wachten omdat hij eerst even zijn oma moet bellen. Die zegt dan heel terecht dat ze trots op hem is en dat hij de volgende keer een extra koekje mag bij de thee.

 

Zo iemand is Guus Til. Het zal me niets verbazen als hij iedere dag nog door zijn moeder in een Toyota Prius naar de training wordt gebracht. Terwijl hij zijn tas uit de kofferbak pakt vraagt hij nog snel twee euro aan zijn moeder. ‘Om na de training nog even een blikje oranje aquarius van te kopen’, zegt hij dan tegen zijn moeder. Moeders gaat akkoord, maar dat gaat wel van zijn zakgeld af. Ik weet het, dit is natuurlijk helemaal niet het geval. Maar kijkend naar Guus Til komt dat gevoel wel naar boven. Een simpele Hollandse jongen, die trouwens geboren is in Zambia, die nog echt voetbalt voor zijn plezier. Op de manier zoals we allemaal zijn begonnen bij onze plaatselijke amateurclub. Alleen doet Guus Til dat op het hoogste niveau van Nederland. Wij zijn fan van Guus Til, gewoon omdat hij zo normaal is!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s