Eredivisie voorbeschouwing: FC Utrecht

De Domstedelingen waren het afgelopen seizoen zonder twijfel de best of the rest. Achter Feyenoord, Ajax en PSV stond er geen maat op FC Utrecht. Het eindigde op maar liefst elf punten voorsprong op de naaste belager Vitesse. Erik ten Hag kreeg het afgelopen seizoen ontzettend veel waardering van alles en iedereen. Dat was ook niet meer dan terecht als je kijkt naar de prestaties van zijn team. Utrecht verbaasde vriend en vijand met die vierde plaats op de ranglijst. Ook in de voorrondes van de Europa League maakte de ploeg indruk en daardoor werd één ding duidelijk. FC Utrecht is een ploeg om rekening mee te houden.

Selectie:

Spelers die uitblinken bij een subtopper in Nederland zijn vaak een groot doelwit voor de topclubs. Dat was bij FC Utrecht niet anders. Sebastien Haller en Richairo Zivkovic vertrokken naar het buitenland en datzelfde geldt voor Nacer Barazite. Het grote talent uit de eigen opleiding vertrok ook. Sofyan Amrabat liet Utrecht achter zich en gaat spelen voor Feyenoord. Versterkingen waren er ook voor Erik ten Hag. Urby Emanuelson is de man met de meeste ervaring. Dario Dumic komt over van NEC en moet de verdediging komen versterken. Cyriel Dessers en Simon Makienok zijn de mannen die gehaald zijn als vervangers voor Haller en Zivkovic.

 

Prognose:

Er wordt veel verwacht van FC Utrecht en dat is op zich ook niet zo vreemd. De prestaties van vorig seizoen maakte ook veel indruk. Vraag is wel hoe zo’n ploeg omgaat met het spelen van midweekse wedstrijden in de Europa League. Maar met de nodige ervaring op het veld en in de staf moet dat wel lukken. Met een klein beetje geluk kan deze ploeg zich wel gaan nestelen tussen de traditionele top drie. Aan de andere kant zien we ook wel eens ooit dat een ploeg helemaal wegzakt nadat het één seizoen boven hun kunnen heeft gepresteerd. Wij van voetballogie zien dat echter bij FC Utrecht niet gebeuren.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s