Eredivisie voorbeschouwing: AZ

Al jaren is AZ een stabiele factor in de subtop van de Eredivisie. Een paar jaar geleden was daar opeens de uitschieter met het kampioenschap maar een plek tussen plaats vier en zeven is eigenlijk wel een zekerheidje voor AZ. Daarom was de zesde plaats op de ranglijst van het afgelopen seizoen ook geen verrassing. In de finale van de playoffs was FC Utrecht uiteindelijk net te sterk dus dit seizoen kan AZ zich volledig focussen op de Eredivisie. Waar AZ de laatste jaren regelmatig the best of the rest was, moest het die titel dit keer aan FC Utrecht laten. Tijd voor de Alkmaarders om dit titel weer terug te pakken.

Selectie:

Twee grote talenten van AZ lieten deze zomer Alkmaar achter zich om een stap omhoog te gaan. Derrick Luckassen moet de vervanger van Hector Moreno bij PSV worden en Ridgeciano Haps speelt komend seizoen in de Champions League met Feyenoord. Het vertrek van de twee defensieve krachten is wel een aderlating voor John van den Brom. Opsteker is wel de terugkeer van Marko Vejinovic. De middenvelder wordt gehuurd van landskampioen Feyenoord en hoopt bij AZ weer de oude te worden. Tim Krul werd ook gehuurd en keert terug naar Engeland. Zijn vervanger werd gevonden in België. Marco Bizot is de nieuwe eerste keus onder de lat in Alkmaar. Verder moet dit misschien wel het seizoen worden van Calvin Stengs. Het toptalent liet AZ aan het einde van het vorige seizoen al stralen en van hem wordt door de buitenwacht vrij veel verwacht.

Prognose:

Het mislopen van de Europa League is toch wel een klapje in het gezicht van AZ. De Noord-Hollanders willen niets anders dan volgend seizoen weer op Europees niveau voetballen. Een plaats in de top zes is dan ook gewoon weer een realistische doelstelling. Net als in het voorgaande seizoen zullen ook nu FC Utrecht en AZ moeten gaan strijden wie er de beste ploeg is buiten de traditionele top drie. Het niet spelen van midweekse Europese wedstrijden geeft misschien wel een klein voordeel voor John van den Brom en zijn mannen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s