Eredivisie voorbeschouwing: FC Twente

Financiële problemen, heel veel financiële problemen. Dat is al een tijdje het verhaal van FC Twente. Het grootste gevolg daarvan is dat de beste spelers vertrokken. Enige pareltje wat het team nog had bij de start van het vorige Eredivisie seizoen was Hakim Ziyech. Maar Ajax had een beroerde start, deed een noodaankoop en Hakim Ziyech was voortaan te bewonderen in de Amsterdam Arena. FC Twente stond aan de vooravond van een heel zwaar seizoen. Maar een andere parel kwam Enschede verblinden. Het Turkse talent Enes Ünal veroverde in recordtempo de harten van de fans. FC Twente presteerde boven verwachting en eindigde op een zeer nette zevende plaats. Europees voetbal zat er geen enkel moment in vanwege een straf van de KNVB. Desondanks haalde de Tukkers het maximale er uit. Een zeer knappe prestatie.

Selectie:

Het vertrek van één bepalende speler is lang niet altijd een catastrofe voor een team. Voor FC Twente lijkt het echter wel die kant op te gaan. Enes Ünal was eigenlijk het enige lichtpuntje in het afgelopen seizoen. Maar de ster van het Turkse talent is rijzende en daar zijn ze ook bij andere clubs achter gekomen. Twente had al niet echt de illusie dat het de spits kon houden aangezien hij gehuurd werd van Manchester City. Daar tegenover staat wel de komst van Tom Boere. De topscorer van de Jupiler League maakte iedere wedstrijd indruk bij FC Oss maar dit is toch een niveau hoger. Ook Nick Marsman vertrok uit Enschede maar zijn vertrek hoeft niet per se een aderlating te zijn. De afgelopen seizoenen kreeg hij vaker negatieve beoordelingen dan positieve. Erger lijkt het vertrek van Kamohelo Mokotjo. De middenvelder laat Enschede achter zich en vertrekt naar Brentford FC.

Prognose:

Tijdens het afgelopen seizoen heeft Twente boven verwachting gepresteerd. Om dat nog een seizoen vol te houden met een op papier mindere selectie is bijna onmogelijk. De ploeg heeft heel veel tijd nodig om uiteindelijk weer een team te worden dat structureel voor Europees voetbal kan strijden. Een plaats in het rechterrijtje is dan ook wel te verwachten voor de Tukkers. De tijden dat ze nog meededen om het kampioenschap zijn inmiddels al lang vervlogen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s