Eredivisie voorbeschouwing: FC Groningen

Met slechts twee punten in vijf wedstrijden begon FC Groningen het vorige seizoen bijzonder slecht. Vanaf dag één werd er al gezaagd aan de stoelpoten van Ernest Faber. Maar na die vijf wedstrijden leken de Groningers het een beetje op de rit te krijgen. Mahi, Linssen, Maduro en Tibbling pakten hun verantwoordelijkheid en namen Groningen bij de hand. De prestaties waren toen nog niet perfect maar wel FC Groningen-waardig. De ploeg eindigde netjes in het linkerrijtje en dat betekende ook dat ze mee mochten doen met de playoffs voor Europees voetbal. AZ was met twee keer een 4-1 overwinning uiteindelijk veel te sterk maar de mannen van Ernest Faber lieten zien een ploeg te zijn om rekening mee te houden.

Selectie:

Drie van de sterkhouders van het afgelopen seizoen vertrokken uit het hoge noorden. Bryan Linssen vertrok naar Vitesse, Maduro gaat op avontuur op Cyprus en Simon Tibbling vervolgt zijn loopbaan bij het Deense Brøndby. Daar tegenover staat wel de komst van Lars Veldwijk. De spits die tegenwoordig uit komt voor het nationale team van Zuid-Afrika moet in Groningen voor doelpunten gaan zorgen. Grootste verrassing op transfergebied was de komst van Ritsu Doan. Het Japanse wonderkind kon naar heel Europa maar koos voor Ernest Faber. Doan zei bij zijn presentatie graag met FC Groningen in de Champions League te willen. Ambities genoeg bij het Aziatische talent. Met Todd Kane, Django Warmerdam en Mike te Wierik heeft Groningen nog meer prima spelers binnengehaald.

Prognose:

FC Groningen heeft het afgelopen seizoen laten zien dat het over een prima eindsprint beschikt. Mocht de ploeg nu ook eens vanaf de start van de Eredivisie goede resultaten behalen, dan kan het nog een stukje hoger eindigen in dat linkerrijtje. Maar de concurrentie voor die playoff plekken is groot. Laten we voor heel Groningen hopen dat Ritsu Doan het op zijn heupen krijgt. Dan is Groningen niet alleen in ons kleine kikkerlandje een begrip maar ook in Japan.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s