Eredivisie voorbeschouwing: Excelsior

Als je normaal gesproken denkt aan een leuke attractieve ploeg in de Eredivisie, dan denk je niet heel snel aan Excelsior. Maar het afgelopen seizoen verbaasde de kleinste Rotterdamse profclub vriend en vijand. Het hoogtepunt was natuurlijk de overwinning in eigen huis waardoor ‘grote broer’ Feyenoord geen kampioen werd. Met een 12e plek op de ranglijst deed Excelsior het zeer verdienstelijk. De laatste keer dat het nog hoger eindigde was in 1983. Toen nestelde de ploeg zich op de negende plek. Afgelopen jaar heeft de ploeg dus gepiekt, het lijkt lastig om dat het komende seizoen te evenaren of misschien wel te verbeteren. Een ding is zeker, ploegen spelen niet graag meer tegen Excelsior. Zeker niet in Rotterdam.

Selectie:

De grote uitblinkers aan de zijde van Excelsior in de tweede seizoenshelft zijn allemaal vertrokken. Nigel Hasselbaink vertrok naar Ironi Kiryat Shmona en Warner Hahn en Jordy de Wijs werden gehuurd van respectievelijk Feyenoord en PSV. Maar nog steeds een groot deel van de kern is gebleven. Het heeft alleen wel wat doelpunten ingeleverd maar daar heeft de ploeg ook meteen op ingespeeld. Twee talentvolle aanvallers maken de overstap naar Kralingen. Zakaria El Azzouzi komt over van Ajax en Jinty Caenepeel blonk vorig seizoen uit bij FC Eindhoven. Wout Faes wordt komend seizoen gehuurd van Anderlecht en moet Jordy de Wijs vervangen in het hart van de defensie. Enige wat nog ontbreekt is een goede betrouwbare keeper. Maar als we de geruchten moeten geloven kan het zomaar zijn dat we Kostas Lamprou komend seizoen in een Excelsior shirt zien.

Prognose:

Het spel dat Excelsior liet zien het afgelopen seizoen smaakte wel naar meer. De grote vraag is of een ploeg als Excelsior dat twee seizoen achter elkaar kan volhouden. Is twee keer achter elkaar pieken mogelijk? Wij denken van niet. Het zal ook niet zo zijn dat Excelsior helemaal weg gaat vallen, maar de belangrijkste spelers zijn wel vertrokken. Wat er voor teruggekomen is, is helemaal niet slecht. Maar ze moeten zich wel nog bewijzen. Dus de ploeg zal wel gaan zakken op de ranglijst, maar dat is voor zo’n kleine club helemaal geen schande.

Excelsior moet het dit seizoen doen zonder de vertrokken Nigel Hasselbaink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s