Eredivisie voorbeschouwing: Roda JC

Niet meer de enige Limburgse club in de Eredivisie maar zonder twijfel wel de meest besproken. Misschien wel de meest besproken van de Eredivisie. Je kan een boek schrijven over alles wat er de afgelopen tijd is gebeurd in Kerkrade. Interne problemen, vreemde aankopen, geldschieters die vast kwam te zitten in Dubai. Er wordt vooral gesproken over alles buiten het veld en niet over de prestaties van Roda JC. Die waren de laatste jaren ook niet om over naar huis te schrijven. Maar de Limburgers bleven, al was het met hangen en wurgen, in de Eredivisie en dat is best wel een prestatie. Met de nieuwe trainer Robert Molenaar hoopt men in Kerkrade weer omhoog te kunnen kijken. Maar een lastige opgave wordt dat wel.

roda-jc-deels-in-handen-buitenlandse-investeerder

Selectie:

Met 1001 en huurlingen die over de hele wereld neerstreken in Kerkrade, was het vaak onoverzichtelijk bij Roda JC. Het enige lichtpuntje van de afgelopen jaren was de keeper. Maar Benjamin van Leer vertrok deze zomer van Roda JC naar Ajax waar hij de concurrentie aan moet gaan met Andre Onana. De vervanger voor Van Leer bood zich al heel vroeg aan in Kerkrade. Hidde Jurjus wordt door Roda JC voor een jaar gehuurd van PSV en daarmee lijkt het gemis van Van Leer niet heel groot te worden. Ook middenvelder Simon Gustafson wordt gehuurd. De Zweed komt voor een jaartje over van Feyenoord en ook hij lijkt te zorgen voor een kwaliteitsimpuls. Zonde is wel dat er voor de rest niet heel veel nieuws lijkt te komen in het zuiden van Limburg. De overige selectieleden strijden eigenlijk ieder jaar tegen degradatie en de vraag is of ze dat ook dit seizoen kunnen volhouden.

106603

Prognose:

Voor de start van de Eredivisie is het al duidelijk dat het een zeer lastig seizoen gaat worden. Samen met promovendus NAC Breda is Roda JC een van de grootste kandidaten om rechtstreeks te degraderen. Van de afgelopen vier seizoen op het hoogste niveau eindigde de ploeg uit Kerkrade geen enkele keer hoger van de veertiende plek. Laten we hopen dat we in het komende seizoen eindelijk eens kunnen praten over de prestaties op het veld van Roda JC in plaats van alle beslommeringen er omheen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s