Een oude dame die kan swingen

Van die familiefeesten waarop een oude tante denkt te moeten gaan dansen. Schamend zit je in een hoekje te kijken. Oude vrouwen moeten niet gaan dansen, gewoon niet doen. Laat dat maar gewoon over aan de jonge garde. Tieners  of jongvolwassenen die dat nog wel kunnen. Die gewoon door hun knieën kunnen zakken zonder dat ze op slot schieten of een heup uit de kom schiet. Maar soms, heel soms, zie je een uitzondering. Dan kan je je ogen niet van die oude dame afhouden. Stiekem geniet je dan, zonder dat je het echt laat merken. Want het is best beschamend om daar openlijk voor uit te komen.

Maar dat een oude dame kan swingen laat Juventus ons dit seizoen zien. De oude dame uit Turijn schittert bijna elke wedstrijd in de Champions League en schotelt ons on-Italiaans voetbal voor. Fuck Catenaccio, fuck counteren. Juventus swingt en is daar trots op ook. Een absolute legende als keeper, meedogenloze slagers in het hart van de defensie, veredelde beachvoetballers op de backs, heerlijke controleurs, frivole spelmakers en een coole afmaker. Dit is toch gewoon het ideale elftal?

Voor het eerst in jaren krijgt een Italiaanse ploeg ook sympathie van de neutrale voetbalfan. Het AC Milan aan het begin van deze eeuw had dat ook. Daarna bleef het akelig stil rondom het Italiaanse voetbal. Omkoopschandalen, lege stadions en defensief saai voetbal. Maar Juventus laat het Italiaanse voetbal weer shinen. Als een heel klein bloempje dat uitgroeit tot een prachtige bloem. We denken niet meer aan de geïndoctrineerde vechtmachines uit 1996, maar aan het Juventus van 2017. Het Juventus dat geschilderd lijkt te zijn door Leonardo da Vinci zelf.

Zaterdagavond gaan we zien wie de beste club van Europa wordt. Is het Real Madrid of wordt het toch Juventus. Real Madrid als die stoere oom die op alle feestjes zijn dure auto laat zien of Juventus die als oude tante toch laat zien dat dansen niet alleen voor de jeugd is? Go Tante Juve!!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s