Twee helften, één wedstrijd

Het was een affiche om je vingers bij af te likken. De twee beste en meest imponerende ploegen van dit moment, in een van de mooiste decors op aarde. Er ontbraken een aantal hoofdrolspelers maar de vervangers waren veel meer dan veredelde figuranten. Dit was FC Bayern – Real Madrid, dit was Die Rekordmeister tegen De Koninklijke, dit was rood tegen wit.

Waar vele sterren klaar stonden om de aandacht in deze wedstrijd op te eisen, was het een niet voor de hand liggende speler die in de spotlights kwam. Arturo Vidal viel niet alleen op door zijn kapsel maar ook door zijn werklust, zijn goal en de gemiste penalty. De Chileen had Real Madrid al bijna in de houtgreep maar zijn penalty werd bijna het stadion uitgeschoten. Clarence Seedorf zou trots zijn geweest op Vidal. De teleurstelling was natuurlijk groot, maar toen nog niet wetende dat het fataal zou zijn.

Waar Real Madrid de eerste helft alles behalve imponeerde, was dat vanaf seconde één in het tweede bedrijf helemaal anders. Vanaf de aftrap heroverde Madrid de controle en wist ook meteen te scoren. Wie anders dan Cristiano Ronaldo bracht de Madrilenen helemaal terug in de wedstrijd. Alle lof hoort eigenlijk uit te gaan naar de assist van rechtsback Carvajal. Zo veel gevoel, zo veel kracht, zo veel precisie. De Spanjaarden bleven de tweede helft de aandacht opeisen, alleen dan niet de Spanjaarden aan de zijde van Real. Xabi Alonso heeft in één wedstrijd net zo veel balverlies geleden als in heel zijn carrière en Javi Martinez kreeg twee gele kaarten waardoor Bayern München met tien man verder moest.

Ondanks de man meer situatie kon Real Madrid maar niet tot scoren komen. Dat was vooral te danken aan één man: Manuel Neuer. De Duitse doelman liet wederom zien de allerbeste keeper ter wereld te zijn op dit moment. Die goalie had reflexen die bijna buitenaards waren. Toch kon Ronaldo één moment vinden waar de benen van Neuer net iets te ver uit elkaar stonden. Na een afgemeten voorzet van Marco Asensio kon de Portugese vedette de bal toch binnen tikken.

Het werd niet het spektakel waar we van tevoren allemaal op hoopten. Waar Bayern de eerste helft sterker was dan Real Madrid was dat in de tweede helft compleet omgedraaid. Twee hele verschillende helften in één wedstrijd. Laten we hopen dat het volgende week in Santiago Bernabeu gaat spoken.   


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s