VOETBALLOGIE terugblik op MLS speelronde 5

Wedstrijd van de week:

De laatste wedstrijd van deze speelronde was ook meteen de leukste. Sporting Kansas City is normaal gesproken een ploeg dat onder doet voor de grotere ploegen als Seattle Sounders en Toronto FC, maar stiekem toch altijd aardig voetbal speelt. Colorado Rapids is een ploeg dat tegenvalt tot nu toe. Het heeft met Tim Howard misschien wel de beste keeper van de MLS in huis maar daar blijft het ook bij. Met Jermaine Jones is de ploeg een ervaren speler kwijtgeraakt en dat gat wordt maar niet opgevuld. In het duel tussen Sporting Kansas City en Colorado Rapids was het dan ook vooral genieten van de mannen uit Kansas. Seth Sinovic zette de ploeg al vroeg op voorsprong en die klap zou Colorado niet meer te boven komen. Fernandes en Dwyer zorgden voor 2-0 en 3-0. In blessuretijd mocht Colorado nog een eretreffer vanaf elf meter maken. Sporting was ontzettend leuk voetbal aan het spelen, Colorado Rapids moet zich op gaan maken voor een zwaar seizoen als je deze wedstrijd moet geloven.

 

Speler van de week:

Een voor ons oude bekende schitterde afgelopen weekend op de Amerikaanse velden. Hij verbaasde vriend en vijand toen hij afgelopen zomer de overstap maakte van FC Groningen naar Real Salt Lake, maar inmiddels begint Albert Rusnak langzaam maar zeker een grote meneer te worden in de MLS. Met één goal en twee assists had de Slowaak een heel groot aandeel in de zege van Real Salt Lake op Vancouver Whitecaps. Rusnak werd na de wedstrijd bejubeld in de Amerikaanse media en dat was niet meer dan terecht.  De wedstrijd waarin Rusnak dus uitblonk kwam pas in de tweede helft echt op gang. Opvallend is echter dat het veld toen helemaal wit was geworden door de sneeuw. Nu zullen ze zowel in Salt Lake City als in Vancouver redelijk gewend zijn aan hevige sneeuwval maar de spelers van Real Salt Lake konden daar dit weekend net iets beter tegen. En dat met Albert Rusnak in de spotlights.

 

Tegenvaller van de week:

De tegenvaller van deze speelronde was zonder twijfel de wedstrijd tussen San José Earthquakes en Seattle Sounders. De Quakes lijken in eigen huis niet te kloppen terwijl Seattle de regerend kampioen is. Vooraf werd er dus een spannende wedstrijd van hoog niveau verwacht. Toch moest het publiek wachten tot de 84e minuut. Het eerste moment van spanning was wel meteen een doelpunt. Oud-Ajacied Nicolas Lodeiro kreeg de bal voor de voeten na een afgeslagen vrije trap van teamgenoot Clint Dempsey. Met wat fortuin vloog de bal vervolgens in het zijnet en leek de Uruguayaan Seattle naar de overwinning te schieten. In blessuretijd was het echter de oude rot Chris Wondolowski die zijn San José op gelijke hoogte bracht. Twee momenten zaten de fans op het puntje van hun stoel. En dat in negentig minuten voetbal. Niet bepaald reclame voor de MLS.

 

Goal van de week:

Sebastian Giovinco was de afgelopen twee jaar telkens een van de beste spelers van de MLS. Vorig seizoen was hij samen met Jozy Altidore de uitblinker van Toronto FC. Dit seizoen wil het echter nog niet lukken voor de Canadezen en ook niet voor de kleine Italiaan zelf. Tegen Atlanta United was het heel soms weer even juichten voor de fans van Toronto FC. Het hoogtepunt was het eerste doelpunt van dit seizoen voor Sebastian Giovinco. Na een prachtig hakballetje van Jozy Altidore bleek Giovinco weer even de koele killer van weleer te zijn. De Amerikaans-Italiaanse tandem liep weer als vanouds. Het is zonde dat zo’n prachtig doelpunt geen overwinning opleverde, maar de goal zelf mocht er wezen.

Nederlanders in deze speelronde:

De Nederlandse inbreng was weer een stukje groter dan in de vorige speelronde. Bij Chicago Fire speelden Johan Kappelhof en Michael de Leeuw heel de wedstrijd. Kappelhof kon één keer opgelucht ademhalen nadat hij in de zestien geklopt werd in een kopduel. Gelukkig voor het hem en voor Chicago Fire leverde dat geen tegendoelpunt op. De Leeuw speelde dus negentig minuten maar drukte niet echt zijn stempel op de wedstrijd. Met deze Nederlandse inbreng won Chicago Fire met 1-0 van Columbus Crew. Roland Alberg is de laatste weken een vaste invaller aan de zijde van Philadelphia Union, zo ook deze week. Bij een 1-0 voorsprong kwam Alberg het veld in, maar dat bracht Union geen geluk. De wedstrijd ging met 3-1 verloren tegen een sterker spelend Portland Timbers. Alberg maakte desondanks toch weer 25 minuten in het eigen Talen Energy Stadium. Ook Danny Hoesen weet maar geen basisplek te veroveren in Californië. De oud-spits van onder meer FC Groningen en Ajax mocht met een 1-0 achterstand twee minuten voor tijd invallen bij San José Earthquakes. In tegenstelling tot de wissel van Roland Alberg, had de wissel van Hoesen wel een positief effect. In blessuretijd redde Chris Wondolowski nog een punt tegen Seattle Sounders.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s