VOETBALLOGIE terugblik op MLS speelronde 4

Wedstrijd van de week:

De wedstrijd van deze week was zonder twijfel Chicago Fire – Montreal Impact. Dat komt niet alleen door het affiche zelf maar we door de nieuwste aanwinst in de MLS. Bastian Schweinsteiger arriveerde afgelopen week als een ware popster in the Windy City. Na een bezoekje aan Chicago Bulls was de Duitse wereldkampioen afgelopen weekend klaar om zichzelf onsterfelijk te maken voor Chicago Fire. Schweinsteiger had welgeteld zeventien minuten nodig om zijn eerste goal in Amerika te maken. Een droomdebuut voor Schweini. Na de gelijkmaker van Mancosu leken de Canadezen het debuut van Schweinsteiger te verpesten door in blessuretijd de 1-2 te maken. Ballou Tabla leek de gevierde man aan de zijn van Montreal te worden. Gelukkig voor de ploeg van onder andere Michael de Leeuw was de blessuretijd lang genoeg om nog de gelijkmaker te kunnen maken. Invaller Luis Solignac zorgde voor de gelijkmaker en dus de puntendeling. Één ding werd wel duidelijk. Bastian Schweinsteiger drukte zijn stempel op de wedstrijd en gaat dat de komende tijd nog heel vaak doen.

Speler van de week:

In een uitstekend draaiend Houston Dynamo is Erick Torres momenteel de man in vorm. In een hele knappe overwinning tegen New York Red Bulls scoorde de Mexicaan maar liefst drie keer. Eerlijk is eerlijk, de goals waren niet heel lastig om te maken. Toch stond Torres telkens op de goede plek en zorgde hij er persoonlijk voor dat Houston op voorsprong kwam, die score uitbreidde en vervolgens ook nog eens de wedstrijd op sloot schoot. Het was de eerste Mexicaanse hattrick in twintig jaar tijd in de Major League Soccer. Drie goals en drie punten in negentig minuten tijd. Het was een goed weekend voor Erick ‘El Cubo’ Torres. Toch is hij echter niet de Voetballogie MLS Speler van de week geworden. Die eer gaat naar de keeper DC United Bill Hamid. De goalie hield zijn ploeg meerdere malen op de been met weergaloze reddingen op de been. Zijn DC stond toen met 2-0 voor tegen Philadelphia Union. De ploeggenoten van Roland Alberg deden er alles aan om te scoren bij Hamid. Dat lukte, ondanks heel veel pogingen, maar één keer. Dat kwam niet door de aanvallers van Union maar wel door de reddingen van Hamid. In onze ogen de speler van deze week.

Tegenvaller van de week:

Het lijkt een beetje een repeterend verhaal te worden maar LA Galaxy is dit seizoen niet om aan te zien. Na het vertrek van Robbie Keane en Steven Gerrard kunnen er geen spelers de kar trekken. Daarnaast is de succescoach van de afgelopen jaren nu de bondscoach van de Verenigde Staten geworden. Bruce Arena heeft het zinkende schip genaamd LA Galaxy net op tijd verlaten. Maar er is wel weer hoop voor de ploeg uit Californië. Ashley Cole maakte in de nederlaag tegen Vancouver Whitecaps zijn eerste minuten van het seizoen. Datzelfde geldt voor Gyasi Zardes. Een van de grootste talenten van de MLS lijkt eindelijk terug te zijn van een blessure. Misschien is de lange aanvaller de man die LA uit het slop kan trekken.

Goal van de week:

Normaal worden  er heel veel prachtige afstandschoten gescoord in de MLS. Deze speelronde viel dat tegen. Toch vielen er in het Yankee Stadium in New York twee prachtige doelpunten. San José Earthquakes kwam op voorsprong door geklungel in de defensie van New York City FC. Maar daarna maakte de blauwe club uit The Big Apple dat meer dan goed. Bij de gelijkmaker was de assist van David Villa fenomenaal. Met een hakbal achter het standbeen zette de Spanjaard Jack Harrison alleen voor doelman David Bingham. Maar alsof dat nog niet genoeg was deed Villa het later die wedstrijd nog een keer. Een prachtige aanval over veel schijven kwam terecht bij David Villa. Een bal achter zijn standbeen ging via Matarrita naar McNamara die alleen maar in hoefde te tikken. Het vele één keer raken werd San José te veel.

Nederlanders in deze speelronde:

De inbreng van de Nederlanders bleef redelijk beperkt in deze speelronde. Roland Alberg bleef negentig minuten op de bank en zag zijn Philadelphia Union met 2-1 verliezen bij DC United. Michael de Leeuw was bij het debuut van Schweinsteiger. Chicago Fire speelde met 2-2 gelijk tegen Montreal Impact. De Leeuw mocht 25 minuten meespelen in het eigen Toyota Park. Danny Hoesen kwam met een 1-1 tussenstand binnen de lijnen in New York. Hij moest proberen om San Jose Earthquakes de overwinning te bezorgen. Het dubbeltje viel echter de andere kant op. Hoesen en co verloren van New York City FC.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s