VOETBALLOGIE terugblik op Eredivisie speelronde 28

De titelrace
Feyenoord kon de genadeklap uitdelen, maar het was Ajax die het beste voor de dag kwam. De Rotterdammers werden bij vlagen weggespeeld en Ajax won de wedstrijd met 2-1. De achterstand van Ajax op Feyenoord is nu 3 punten. Bovendien volgt PSV op 2 punten daarachter. De spanning is weer helemaal terug in de Eredivisie. Dat beloven nog een paar leuke weken te worden!

schone1
Schöne schiet Ajax na 51 seconden op voorsprong

De afstandschoten
De goals van buiten het strafschopgebied vlogen ons deze week om de oren. Schöne schiet na 51 seconden op prachtige wijze Ajax op voorsprong, Bradley Kuwas jaagt de bal met een streep de kruising in en Locadia pegelt de bal met een drop-kick in de linkerhoek. De mooiste was misschien wel van Marcel Ritzmaier, die een vrije trap van ver buiten het strafschopgebied verrassend in één keer op goal schiet en iedereen verrast.

De degradatiezorgen
Het is en blijft spannend onderin. Go Ahead Eagles pakt verrassend de punten in Enschede onder de nieuwe coach Robert Maaskant en ADO wint in eigen huis van directe concurrent Roda JC. Ook Excelsior pakt knap een punt, waardoor deze vier ploegen samen strijden om rechtstreekse handhaving. Verslapping is de komende weken voor deze ploegen geen optie. Het is alles of niets.

ado1
Mike Havenaar viert zijn goal tegen Roda JC

De leuke 0-0
Zaterdagavond bewezen AZ en FC Groningen (en met name de keepers van beide ploegen) dat een 0-0 wedstrijd niet saai hoeft te zijn. Kansen te over, spektakel alom, maar geen goals. Men heeft zich geen moment hoeven vervelen, maar een winnaar kwam er niet. Krul en Padt hielden beiden met kunst- en vliegwerk hun doel knap schoon.

Voetballogie Speler van de week
Jürgen Locadia is terug, en hoe. Sinds hij is teruggekeerd na zijn lange blessure lijkt het ook beter te gaan met PSV. Hij is de dreiging voorin die de Eindhovenaren nodig leken te hebben. Locadia is altijd gevaarlijk, werkt nog hard dan Dirk Kuyt en heeft een neusje voor de goal. Hij bekroonde zijn goede wedstrijd tegen Sparta met een prachtige goal van buiten de 16. Met een uiterst bekeken maar hard schot liet hij doelman Kortsmit volstrekt kansloos.

locadia1

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s