De dag van de derby’s

Kleurt Liverpool vandaag rood of blauw en wie mag zich kronen tot beste ploeg van het Ruhrgebied? Het beloofde vooraf al een geweldige voetbaldag te worden en de vier ploegen hebben ons niet teleurgesteld. De eerste 45 minuten op Anfield waren reclame voor de Engelse Premier League. Niet dat die competitie reclame nodig heeft maar toch.

Het was een gehavend Everton dat op jacht ging naar de eerste zege op Anfield sinds 1999. Coleman, Mirallas en Schneiderlin waren zo maar wat namen die ontbraken aan de zijde van Ronald Koeman. De droomopvolger van Danny Blind moest vooral jonge talenten in zijn team inpassen. Dat terwijl Jurgen Klopp alleen Jordan Henderson en Adam Lallana miste. Zoals verwacht was het Liverpool dat het sterkst uit de startblokken kwam. Sadio Mané opende na ruim zeven minuten al de score en The Reds zaten in een zetel. Tegen alle verwachtingen in kwam Everton uit een corner op gelijke hoogte. Matthew Pennington profiteerde van organisatorisch geklungel in de achterhoede van Liverpool. Net toen iedereen dacht dat er weer een wedstrijd zou komen, sloeg Coutinho toe. De Braziliaanse spelmaker toonde zijn klasse en bekroonde een goede actie met een prachtig doelpunt. Divock Origi zou  uiteindelijk voor de beslissing zorgen. De Belg stond koud in het veld maar zette Joel Robles volledig op het verkeerde been.

Het was passie, strijd met af en toe een beetje gemeen spel. Gestrekte benen werden afgewisseld met technische hoogstandjes. Met een uiteindelijk terechte winnaar heeft iedereen een prachtige wedstrijd kunnen zien. Het was een heerlijk opstapje naar de Kohlenpotderby later die middag.

In de Veltins Arena was Borussia Dortmund licht favoriet maar deze wedstrijd is een wedstrijd op zich. Waar de beide ploegen ook staan op de ranglijst, altijd is deze derby er eentje om over na te praten.  Zo ook deze editie. Vanaf minuut één was het duel fel, beide supportersgroepen schaarde zich achter het team. De wedstrijd ging van dribbel naar dribbel, kans naar kans en van tackle naar tackle. In een ouderwetse derby was het wie anders dan Pierre-Emerick Aubameyang die BVB op voorsprong zette. Een heerlijke steekbal van Dembélé, het overzicht van Kagawa, de afwerking van Auba. Zoals vaker in deze derby vierde de Gabonees het met een masker op zo’n hoofd. Dit keer geen persiflage van Batman en Robin met Marco Reus. Nu was het solo, met een masker voor de fans van Schalke. Hij haalde het bloed onder de nagels van de blauwe supporters vandaan.  Dortmund was een stuk sterker in die fase van de wedstrijd maar Schalke is een ploeg dat niet zomaar opgeeft, zeker niet in zo’n wedstrijd. Een kwartier voor tijd kwam de gelijkmaker van de blauwe zijde van het Ruhrgebied. Thilo Kehrer was er als de kippen bij toen de achterhoede van Borussia Dortmund één keer niet scherp was. Een gelijkspel was misschien niet helemaal terecht, maar dat maakte het voor de neutrale kijker alleen maar leuker op. Liverpool, Everton, Schalke 04 en Borussia Dortmund bezorgden ons een heerlijke derbymiddag.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s