Hoge snelheidstrein van glas

Het is al ruim elf jaar geleden dat Theo Walcott van Southampton naar Arsenal verhuisde. Elf jaar is in de voetballerij een eeuwigheid. Op 16-jarige leeftijd werd de buitenspeler de jongste debutant ooit voor The Saints. Dat Walcott een megatalent was, dat werd meteen duidelijk.

Walcott is een zoon van Jamaicaanse vader en Engelse moeder. Geboren in de omgeving van Londen zou je verwachten dat kleine Theo fan werd van Tottenham, Arsenal of Chelsea, maar niets was minder waar. Net als zijn vader werd Theo supporters van Liverpool. Maar een in Londen wonende Liverpool fan kan natuurlijk niet makkelijk naar zijn fans kijken. In huize Walcott werd er echter een slimme oplossing gevonden. Theo was gescout door Chelsea en werd door de ploeg uitgenodigd om tijdens een wedstrijd ballenjongen te zijn. De toen nog jonge Walcott koos voor de wedstrijd Chelsea – Liverpool zodat hij van dichtbij zijn helden Michael Owen en Robbie Fowler kon ontmoeten.

Na 100 doelpunten in één seizoen bij zijn amateurclub was het voor iedereen duidelijk dat Theo Walcott klaar was voor een stap hoger. Na een half jaar Swindon Town weigerde hij een overgang naar Chelsea en koos voor Southampton. Zijn ontwikkeling ging in een razend tempo door en Arsenal toonde interesse. De aanpak van Wenger beviel hem wel en in januari 2006 werd Theo Walcott een Gunner.

Zelfs een blinde kon het talent van Walcott zien maar er was één groot probleem: Zijn lichaam. De Engelse buitenspeler is nog blessuregevoeliger dan Arjen Robben. Mede door zijn vele blessures kwam Walcott tot slechts twee eindtoernooien met het Engelse nationale team. Tijdens WK 2006 en EK 2012 verdedigde hij de eer van The three lions. Het zou zo mooi zijn als we Walcott blijven herinneren aan zijn snelheid, zijn acties en zijn doelpunten. Hij werd zelfs ooit uitgeroepen tot de snelste speler op aarde. Maar ik ben bang dat hij altijd die hogesnelheidstrein van glas zal blijven.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s