VOETBALLOGIE terugblik op MLS speelronde 2

Wedstrijd van de week:

De meeste aandacht ging dit weekend uit naar het duel tussen de twee nieuwkomers. Minnesota United tegen Atlanta United. Op een besneeuwd veld werd Minnesota in eigen huis compleet weggespeeld door Atlanta. De bezoekers wonnen met maar liefst 6-1. Josef Martinez was de grote man met drie doelpunten. Tot nu toe is Minnesota United nog niet echt een toegevoegde waarde in de MLS. Twee wedstrijden gespeeld, twee verloren.

Speler van de week:

Deze strijd lijkt te gaan tussen David Villa van New York City FC en Anibal Godoy van San José Earthquakes. Good old David Villa scoorde twee keer in de verrassend makkelijk gewonnen wedstrijd tegen DC United. Villa nam zijn ploeg als een echte aanvoerder op sleeptouw en was een ware plaag voor de verdediging van DC United. Vooral zijn eerste doelpunt met het hoofd was er eentje die we niet gewend zijn van de Spaanse spits. Anibal Godoy was de veldheer aan de zijde van de Quakes in de thuiswedstrijd tegen Vancouver Whitecaps. Nadat de Canadezen al vroeg op een 2-0 voorsprong kwamen, nam met name Godoy de rol van leider op zich. Een rode kaart voor de keeper van Vancouver kwam natuurlijk niet slecht uit voor San José. Nadat Wondolowski en Lima er 2-2 van hadden gemaakt, zorgde Anibal Godoy met een prachtig afstandschot voor de voorsprong. Omdat er maar één speler van de week kan zijn, krijgt David Villa deze week de eer.

Tegenvaller van de week:

Voor de tweede week op rij verloor topclub LA Galaxy haar wedstrijd. In eigen huis werd er met 1-0 verloren van de kampioen van 2015 Portland Timbers. Samen met Minnesota United en New England Revolution (zij hebben pas één wedstrijd gespeeld) staat de ploeg puntloos onderaan. LA Galaxy heeft flink in moeten leveren nadat Steven Gerrard en Robbie Keane gestopt waren aan het einde van vorig jaar. Grote aankopen heeft de ploeg nog niet gedaan, al worden de geruchten over een mogelijke komst van Zlatan Ibrahimovic steeds groter en groter. Maar tot nu toe heeft LA Galaxy het nog niet op de rit. In de afgelopen zestien jaar kende de ploeg uit Californië niet zo’n slechte start.

Goal van de week:

Er waren deze speelronde opvallend veel mooie goals maar de mooiste werd gemaakt in het BBVA Compass Stadium van Houston Dynamo. In de wedstrijd tegen Columbus Crew gooide Erick Torres de wedstrijd definitief in het slot door de 3-0 op het scorebord te zetten. De lange bal vanuit het middenveld, de prachtige aannamen, schijnbeweging en vervolgens de bal in het verre bovenhoek. Alles aan deze aanval klopt, vandaar dat Erick Torres wat ons betreft de MLS Goal van de week heeft gemaakt.

Nederlanders in deze speelronde:

Johan Kappelhof en Michael de Leeuw wisten met Chicago Fire in eigen huis met 2-0 van Real Salt Lake te winnen. Verdediger Kappelhof had zelfs nog een aandeel bij het tweede doelpunt. De oud FC-Groningen speler gaf de voorzet op Arturo Alvarez die de 2-0 voor zijn rekening nam. Ronald Alberg mocht één minuut invallen toen zijn Philadelphia Union knap stand hield tegen Toronto FC. Het duel, waar oud AZ-speler Jozy Altidore een keer scoorde, eindigde in een 2-2 gelijkspel. Danny Hoesen mocht tien minuten invallen bij San José Earthquakes tijdens hun winstpartij tegen Vancouver Whitecaps. Hoesen kreeg nog een leuke kans maar de teller blijft voorlopig nog op nul doelpunten staan voor hem.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s