VOETBALLOGIE terugblik op Eredivisie speelronde 26

De eerste
Op 32-jarige leeftijd en na 303 wedstrijden en 25.318 Eredivisie minuten scoorde Arnold Kruiswijk dan eindelijk zijn eerste goal in de Eredivisie. Waar hij bij FC Groningen, Roda JC en SC Heerenveen nooit een doelpunt wist te maken, was het in de Gelredome tegen Sparta dan eindelijk raak. Een rake kopbal zorgde ervoor dat hij niet meer de man is die niet kan scoren.

kruiswijk

De Alkmaarse defensie
Weer kon Tim Krul de nul niet houden, en weer kreeg AZ veel tegengoals. Tegen Feyenoord moest de Alkmaarse defense dit keer 5 tegendoelpunten incasseren. AZ zit in een dip en het lek lijkt achterin te zitten. Zowel in de Eredivisie als in de Europa League blijft Tim Krul maar ballen uit het doel halen. Krijgt AZ het nog op de rit dit jaar, zodat ze de plek in de play-offs om Europees voetbal kunnen veilig stellen?

Penalty-syndroom opgelost?
Siem de Jong schoot PSV vanaf de penaltystip op voorsprong tegen Go Ahead Eagles. Vorige week tegen Roda JC scoorde de oudere broer van Luuk ook al uit een penalty. Het was de eerste keer dit seizoen dat één en dezelfde speler van PSV, twee penalty’s achter elkaar scoorde. Is Siem de Jong de oplossing voor het penalty-syndroom van de Eindhovenaren?

siem

De langverwachte winst
Iedereen bij Excelsior was er aan toe om weer eens een wedstrijd te winnen. Het was de Rotterdamers sinds 19 november 2016 niet meer gelukt om een wedstrijd te winnen. Op Woudestein werd SC Heerenveen verslagen met 4-1, duidelijke cijfers. Excelsior pakte zo 3 punten die de ploeg van Mitchell van der Gaag goed kan gebruiken in de strijd tegen degradatie.

Voetballogie Speler van de week
Feyenoord rolde AZ op. De Alkmaarders hadden geen schijn van kans en dat kwam mede door de Deense topschutter van de Rotterdammers, Nicolai Jørgensen. Met 3 goals en 2 assist velde hij hoogstpersoonlijk het oordeel over AZ. De boomlange goalgetter staat inmiddels op 18 treffers in de Eredivisie dit seizoen en lijkt onbedreigd op de topscorerstitel af te gaan. Brengt hij de Rotterdammers ook naar de Coolsingel?

jorgsvdw


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s