Voetballogie.com blikt vooruit; De MLS gaat van start

De Major League Soccer wordt vaak gezien als een afvoerputje van Europese voetballers die te oud zijn voor een topcompetitie. Kijk naar Kaka, Drogba, Henry en David Villa. Zomaar wat namen die de afgelopen jaren de oversteek naar het beloofde land hebben gemaakt. Eerlijk is eerlijk, de MLS heeft niet het niveau van de Premier League, Bundesliga, Primera Division en zelfs niet van onze  eigen eredivisie.

Wat maakt het dan zo interessant om naar Amerika te gaan. Uiteraard is geld een hele grote motivatie om aan het eind van je carrière nog eenmaal je koffers te pakken. Daarnaast heeft deze competitie een vrij hoge amusementswaarde. Niet vanwege het hoge niveau, want dat is er niet op een paar topwedstrijden na, maar wel vanwege de spanning. Bijna iedere ploeg doet tot het laatste moment mee voor een plekje in de play-offs. Zo’n lekker knock-out systeem waar bij geen enkele ploeg garanties heeft. Als eerste eindigen in de reguliere en de volgende ronde verliezen van een ploeg dat zich op het nippertje heeft geplaatst. In de MLS kan het allemaal.

jozy-altidore-toronto-fc-altidore_3771793
Jozy Altidore, voormalig AZ-spits en nu in dienst van Toronto FC

Ook de Nederlanders hebben de route naar de Verenigde Staten gevonden. Waar we vorig seizoen als flink wat Hollanders zagen ploeteren bij met name Chicago Fire, mocht de MLS voor de start van deze jaargang weer twee ‘Dutchies’ ontvangen. Giliano Wijnaldum (inderdaad, het broertje van) wordt ploeggenoot van Roland Alberg bij Philidelphia Union en Danny Hoesen moet de San José Earthquakes naar een hoger niveau tillen.

Flink wat spanning dus in een competitie vol met vedettes, ondergewaardeerde krachten en flink wat Nederlanders. Iedere week vind je op voetballogie.com een kleine round-up van het speelweekend in de MLS.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s