Een hartje op de dag van de liefde

Op de dag van de liefde is er eigenlijk maar één plek waar je het meest gelukkig kan zijn. Parijs, de stad die liefde ademt is de droombestemming van ieder romantisch stelletje. Maar Valentijnsdag draait niet alleen maar om cadeau’s, romantisch dineren en liefde, nee het gaat om voetbal. De Champions League ging weer van start en de stad van de liefde omarmde het mooiste affiche van de dag: Paris Saint-Germain – FC Barcelona.

Het zou een loodzware opgave worden voor PSG om het grote Barcelona af te stoppen. Maar met Angel di Maria en Edinson Cavani hadden de Fransen twee spelers in hun gelederen die hun verjaardag wilden opleuken met een overwinning. Ik ben benieuwd naar de bespreking vlak voor de wedstrijd in de kleedkamer van PSG want hoe zij aan de wedstrijd begonnen was buitenaards. Getergd tot op het bot om de wereld te laten zien dat het in Parijs die avond om voetbal draaide.

De mannen van Luis Enrique wisten niet wat hen overkwam. De hoge druk van de PSG was overweldigend. Centrale verdediger Umtiti werd constant vrijgelaten en vanuit daar werd iedereen vast gezet. Niet met één man,  niet met twee, maar altijd met minimaal drie man. Messi, Neymar, Iniesta en Busquets, geen van de mannen had een antwoord op de druk van Paris. Matuidi, Verratti en Rabiot leken paarden met zeventien longen. Elke keer stond er weer iemand in een donkerblauw shirt klaar om de bal te veroveren.

Alle lof voor Paris Saint-Germain, eerlijk waar. Maar Barcelona is normaal gesproken toch wel een team dat iets terug kan doen? Op deze dinsdagavond leken deze supersterren eerder op kickboksers die in de eerste minuut al bijna knock out geslagen waren. De ooit zo beroemde en befaamde omschakeling van de Catalanen was in geen velden of wegen te bekennen. De goal van Cavani was hierbij typerend. Meunier kapt op eigen helft Neymar uit en mag op zijn gemak dribbelen tot de zestien van Barça. Een steekbal door het hart van de defensie en Cavani kan uithalen en de wedstrijd beslissen. Iedere keer liep de verdediging van Barcelona verder achteruit. De ruimte die ontstond werd door PSG dankbaar in gebruik genomen.

Het leek alsof PSG alle energie uit de spelers van Barça had gezogen en dat gebruikte als brandstof voor het eigen team. Matuidi, Verratti en Rabiot waren de stofzuigers die de voorhoede lieten excelleren. Mocht Barcelona dan heel toevallig één keer er doorheen komen, dan stond daar opeens Presnel Kimpembe. Wie? Kimpembe! Een soort Superman met uitschuifbare Inspector Gadget benen. Alles, maar dan ook alles had hij. Kimpembe was het slot op de deur. Dan hebben we het niet over zo’n miezerig hangslotje maar een kluis die je alleen kan openen door middel van vingerafdrukken, een 24-cijferige code en stemherkenning.

De grote man was uiteindelijk Angel di Maria. De Argentijn opende de score met een vrije trap en besliste de wedstrijd met een prachtige krulbal over Ter Stegen heen. Zoals altijd vierde hij zijn doelpunt met een hartje in de camera en dat op Valentijnsdag. Het had zo moeten zijn.

psg-barca-2


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s