El Tigre is thuis in Monaco

Radamel Falcao heeft bij zijn debuut in het profvoetbal direct een record in handen. In augustus 1999 is hij met 13 jaar en 199 dagen is hij de jongste debutant in het Colombiaanse profvoetbal. Er werd hem een gouden toekomst voorspeld, hij zou een grote meneer in Europa worden. Bijna 17 jaar later is hij die grote meneer. Al was hij graag zelf nog wat groter geweest.

Zijn eerste optredens in de spotlights zijn bij het Argentijnse River Plate. Hij voetbalt in totaal 4 seizoen bij de Argentijnse grootmacht, voordat hij op 23-jarige leeftijd naar FC Porto vertrekt. Daar zou het niet lang duren of heel Europa komt erachter hoe goed hij is. Het ene doelpunt na het andere wordt gescoord en Radamel wordt al snel de schrik van iedere verdediger in Portugal en omstreken. Zo werd hij ook topscorer van de Europa League, en scoorde hij een recordaantal van 17 doelpunten in één Europees seizoen. Fenomenaal.

radamel-falcao1
Na één van zijn vele goals voor FC Porto

radamelfalcaoatleticomadridvathleticqapprc8lmdtlRadamel was klaar voor de volgende stap in zijn carriere en Atletico Madrid was bereid om € 40.000.000,00 voor hem te betalen. Hij zorgde ervoor dat de Madrilenen hier geen moment spijt van zouden krijgen. Hij bleef maar doen waar hij ontzettend goed in is, doelpunten maken. Werd wéér topscorer van de Europa League. Hij was één van de meest complete spitsen ter wereld. Goed schot, puntgave techniek, altijd een perfecte positionering en een verschijning om bang van te worden. 70 doelpunten in 90 wedstrijden, indrukwekkende cijfers.

Na twee jaar in de Spaanse hoofdstad maakte hij de opvallende overstap naar het Franse AS Monaco. Geld was geen probleem in het Zuid-Franse belastingparadijs, waardoor Radamel voor vele Euro’s ging voetballen in Stade Louis II. Na één relatief mager seizoen, werd het voor Radamel tijd om zich te bewijzen in de Engelse Premier League. Het kon niet anders dan een doorslaand succes worden.

falcao3Monaco verhuurde hem aan het Manchester United van Louis van Gaal, maar Radamel kon daar niet aarden. Alsof zijn grootste talent – het maken van veel, heel veel goals – hem ontnomen was. Slechts 4 goals in één seizoen, dat was het eindresultaat. Er moest iets gebeuren. Hij verloor, letterlijk, zijn wilde haren en ging voetballen in bij Chelsea FC. Daar moesten de doelpunten weer als rijpe appelen van de boom vallen. Maar niets was minder waar. Één doelpunt in het blauw van Chelsea was het eindresultaat. Men wilde niet met hem verder.

 

Vanaf dit seizoen is weer Radamel weer thuis. Thuis in Monaco. Hij heeft zijn grootste hobby weer opgepakt. Verdedigers zijn weer bang voor hem, keepers duiken weg als hij gaat schieten. Radamel is weer gaan scoren. Op moment van schrijven heeft hij in 17 competitiewedstrijden al weer 14 keer gescoord. Hij kan het nog steeds.

El Tigre is weer thuis in Monaco.

radamel-falcao54
El Tigre is thuis in Monaco

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s