De opvolger van Buffon speelt in Milaan

Je bent minderjarig en je maakt je debuut in het profvoetbal, je ziet het tegenwoordig vaker en vaker. Echter, een minderjarige die op zijn 17e al één van de steunpilaren is van het roemruchte AC Milan, dat is weinigen gegeven. Gianluigi Donnarumma is inmiddels bijna onmisbaar in het team van coach Vincenzo Montella. Een nieuwe Italiaanse held is geboren. Naamgenoot, Juventus-doelman en keizer van het Italiaanse doel Gianluigi Buffon heeft een opvolger. Donnarumma is de naam.

c0ad5ewuaaaeps

Het is 22 februari 2015. Gianluigi Donnarumma is op dat moment 15 jaar oud, en wordt door toenmalig Milan-coach Fillipo Inzaghi verzocht om als reservedoelman op de bank te zitten. Is deze jongen echt zo goed? Of is het een publiciteitsstunt van de Milanezen? Rugnummer 99, ruim 1 meter 90 lang en handen als kolenschoppen. Tot een debuut zou het die dag niet komen, maar voor het eerst mocht dit megatalent ruiken aan het grote werk.

In de zomer van 2015 mag hij mee met AC Milan op trainingskamp naar de Verenigde Staten. Daar staat hij dan, als jochie op doel in de oefenwedstrijd tegen de grootheden van Real Madrid. Donnarumma houdt zich staande. Alsof hij er jaren staat. Zenuwen? Nee, dat woord kent hij niet.

Op 25 oktober van 2015 maakt hij dan eindelijk zijn debuut in de Serie A. Al een tijdje mogen snuffelen aan het grote werk, maar nu staat hij er dan echt. En hoe. Het talent druipt er vanaf. Een beest in de goal. Groot, sterk en vooral erg zelfverzekerd. Men kan niet geloven dat deze doelman pas 16 jaar is. Zijn carriere is officieel begonnen.

Zijn opmars staat symbool van de terugkeer van AC Milan naar de Italiaanse top. Sinds zijn intrede in de basis van AC Milan, speelt de grootheid van weleer ook weer mee in de top van de Serie A. Donnarumma staat aan de vooravond van zijn 18e verjaardag. In januari speelde hij zijn 50e officiële wedstrijd voor AC Milan. Hij schreef hiermee historie door Maldini uit de recordboeken te wissen. De levende legende van AC Milan speelde op zijn 18e pas zijn 50e officiële wedstrijd voor de club uit Milaan.

Het gaat hard met Donnarumma, heel hard. Inmiddels niet meer weg te denken uit de Milanese basiself, maar ook vaste klant bij de Italiaanse selectie. Daar waar Buffon nog de onbetwiste leider is van de Squadra Azzurra, staat zijn opvolger al klaar. Gianluigi Donnarumma is klaar om een grootheid te worden in het Italiaanse voetbal te worden. 17 jaar mensen, 17 jaar..

donnarumma-buffon


Een reactie op “De opvolger van Buffon speelt in Milaan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s