De nieuwe leider van The Reds

We tekenen 2 januari 2015. De kruitdampen van het vuurwerk zijn pas net opgetrokken. De champagneflessen worden in de glasbak gegooid terwijl de straten nog rood zien. Zeker rondom Anfield, daar is namelijk altijd alles rood. Het is stil in de straten rondom de Mersey. Niet alleen vanwege de overgebleven katers na het nieuwjaarsfeest, nee het komt door het nieuws wat net de huiskamers binnen is gekomen. Steven Gerrard gaat Liverpool verlaten. Dan wordt Liverpool stil. Muisstil.

Mr. Liverpool vertrekt. Wat zijn the Reds zonder Steven Gerrard. Niemand kan zich daar iets bij voorstellen. Maar hoe pijnlijk het ook is, natuurlijk heeft een club als Liverpool daar al lang op ingespeeld. Vier jaar geleden speelde Liverpool daar zelfs al op in. Want ooit zou de club het zonder Stevie G moeten doen.

Bij Sunderland liep wel een talentvolle voetballer rond. Geboren en getogen in Sunderland zelf, de jeugdopleiding daar genoten en uiteindelijk basisspeler geworden bij the Black Cats. We hebben het natuurlijk over Jordan Henderson. Als speler van die club debuteert de jongeman zelfs voor het nationale elftal van Engeland. Liverpool zag het al; Jordan Henderson wordt de opvolger van Steven Gerrard.

Zo geschiedde, op 9 juni 2011 wordt Henderson een Liverpudlian. Het gaat de middenvelder echter niet voor de wind in zijn eerste jaren aan de Mersey. Hij kan geen trainer, fans of directielid overtuigen. Gek is dat ook niet. Het predikaat ‘nieuwe Gerrard’ leunt enorm op zijn schouders. Henderson barst, maar breekt niet. Een uitleenperiode aan Fulham moet uitkomst bieden. Nee! Dat is het antwoord van de middenvelder. Zelf is Henderson overtuigd van zijn kunnen en weet zeker dat hij gaat slagen op Anfield. Beetje bij beetje beginnen ook de fans in te zien dat de box-to-box middenvelder veel kwaliteiten heeft. Aan de zijde van Gerrard werkt Henderson zich omhoog in de pikorde.

stevengerrardjordanhenderson-cropped_5lzvolhbctx21whu11wjzy4yy

Het tweetal wordt onafscheidelijk en strijdt samen voor de eerste Premier League titel ooit voor Liverpool. Gerrard glijdt uit tegen Chelsea en ziet daarmee de titeldromen uit een spatten. De aanvoerder neemt afscheid met pijn in het hart, maar ziet dat zijn nalatenschap in goede handen is. Een jonge onzekere middenvelder is Henderson al lang niet meer. Hij is de leider van het grote Liverpool. Gerrard zag dat het goed was en vertrok.

Dit seizoen is Henderson een van de uitblinkers van de Premier League. Wekelijks zien we hem bovenaan staan in lijstje met meest succesvolle passes, meeste balveroveringen en ga zo maar door. Henderson heeft zich opgewerkt. Eerst het predicaat miskoop gekregen, nu een leider van een kampioenskandidaat. Het cement tussen de stenen van Jurgen Klopp. Firmino, Coutinho en Mané hebben de spotlights op hun. Henderson zorgt er voor dat zij kunnen shinen. Wie had dat gedacht? Dat Liverpool na Steven Gerrard weer een grote leider kon krijgen.

jordan-henderson-celebrates-scoring-for-liverpool-against-chelsea


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s