Kees Kwakman, van verdediger tot mediagrootheid

Je bent geboren in Purmerend en wil graag profvoetballer worden, dan kom je automatisch uit bij FC Volendam. Zo ook kind van de streek Kees ‘Ballap’ Kwakman. In seizoen 2004/2005 is het dan zo ver. FC Volendam ontvangt SC Cambuur Leeuwarden en Kees maakt zijn debuut. Een begin van een fantastisch avontuur van Kees in de voetballerij, die nog lang niet ten einde is.

kees1
Kees Kwakman in zijn eerste Volendamse periode

Kees begon beter en beter te voetballen. Goede verdediger met een neusje voor de goal. Interesse kon niet uitblijven en RBC Roosendaal was de volgende halte. Ook daar deed hij waar hij goed in was. Steunpilaar in de achterhoede, maar ook in twee seizoen liefst 12 doelpunten maken. De eredivisie lonkte.

In de zomer van 2008 werd de overgang naar NAC Brede beklonken. Kees zou de komende 3 jaar de kleuren van de Bredanaars verdedigen, waar hij zou uitgroeien tot ware cultheld. Grappenmaker en leider in één. Een boegbeeld van de club.

Zijn spel viel ook op in het buitenland, en trainer Jos Luhukay verleidde hem in de winter van 2010 tot overstap naar het Duitse FC Augsburg. Een half jaar later vond Kees het welletjes, hij wil terug naar de eredivisie. FC Groningen ziet zijn kans schoon en hengelt de verdediger annex middenvelder binnen.

Wat dan opvalt, zijn zijn statistieken. Kees speelt vrijwel altijd, scoort er voor iemand in zijn positie lustig op los en scoort wekelijks een dikke voldoende. Hij is dan ook onmisbaar in vrijwel iedere Profcoach opstelling. In het online spel, waar je spelers selecteert en punten krijgt voor wedstrijden, doelpunten en assists, is Kees een onmisbare schakel. Als verdediger te selecteren, maar scoort in zijn rol als middenvelder regelmatig. Die wil je in je team!

Een buitenlandse ervaring rijker bij het Zuid-Afrikaanse Bidvest Wits, keert hij anno 2015 terug bij de plek waar het begon. Als leider van ‘Het andere Oranje’ is hij weer het boegbeeld van FC Volendam.

kees3
Terug op het oude nest

Naast het voetbal maakt Kees ook steeds meer carrière. Sidekick bij het voetbalprogramma FC Afkicken, geeft zijn ongezouten mening bij FOX Sports en zelfs vaste analist bij de Afrika Cup 2017. Kees is hot. Niet alleen op TV, maar ook op social media. Zo werd Kees door @Staantribune op plek 2 gezet als Voetbaltwitteraar van het jaar.

Hou jij van voetbal, zowel binnen als buiten het veld? Volg Kees. Je krijgt er geen spijt van.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s